Lakštinių ir vištų kepenėlių apkepas
300 g plačių lakštinių
200 ml grietinėlės
400 g vištų kepenėlių
50 g kietojo sūrio
svogūnas
1/2 stiklinės sultinio
2 šaukštai aliejaus
60 g sviesto
maltų juodųjų pipirų
maltų kvapiųjų pipirų
druskos
Receptas:
Kepenėles išvalykite, išplaukite ir sumalkite mėsmale su retu tinkleliu. Svogūną susmulkinkite. Keptuvėje išlydykite puse sviesto ir pakepkite svogūnus. Kai gabalėliai nuskaidrės, krėskite kepenėlių malinį, maišydami pakepkite ir pilkite sultinį. Gardinkite prieskoniais, uždenkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite 10 minučių. Lakštinius išvirkite sūdytame vandenyje su šaukštu aliejaus. Išvirusius gerai nukoškite, gardinkite likusiu sviestu. Galiausiai makaronus maišykite su kepenėlių padažu, krėskite į aliejumi išteptą skardą, apliekite su žiupsneliu druskos išplakta grietine ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 10-15 minučių. Apkepo viršų pabarstykite tarkuotu sūriu ir dar šiek tiek palaikykite orkaitėje, kad jis išsilydytų.
Skanaus!