“Smagurių” apkepas
1,5 stiklinės avižinių dribsnių
750 ml pieno
3/4 stiklinės cukraus
5 kiaušiniai
20 g vanilinio cukraus
šaukštelis cinamono
sviesto
Puošti:
200 ml grietinėlės
2 šaukštai cukraus
Padažui:
200 g džiovintų abrikosų
2 stiklinės vandens
1/2 stiklinės cukraus
šaukštelis krakmolo
1/2 šaukštelio cinamono
Receptas:
Iš avižinių dribsnių, pieno ir cukraus išvirkite košę. Kai ji atauš, įmuškite kiaušinius, paskaninkite cinamonu ir vaniliniu cukrumi. Tešlą krėskite į sviestu išteptą formą, šaukite į iki 170-200 laipsnių įkaitintą
orkaitę ir iškepkite. Ruoškite padažą: vandenį užvirkite, į jį berkite cukrų ir kubeliais supjaustytus džiovintus abrikosus. 10 minučiū pavirkite. Nuolat maišydami plona srovele supilkite vandenyje išmaišytą krakmolą ir paskaninkite cinamonu. Užvirkite ir ataušinkite. Apkepą tiekite padažo pripiltoje lėkštėje, puoštą pasaldinta plakta grietinėle.
Skanaus!