Receptai, patiekalai, kulinarija - Skaniausias.lt

Braškių putėsių su trupininiu receptas

12345 (Neįvertintas)
Loading ... Loading ...

Ingredientai:

Trupininis: 80 g cukraus, 1 pakelis vanilinio cukraus, 75 g sviesto, 75 g miltų, 50 g migdolų pudros

Braškių putėsiai: 20 cl grietinėlės, 200 g braškių, keletas braškių papuošimui, 1,5 lapelio želatinos, 4 sriubos šaukštai cukraus.


Paruošimas:
Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Į šaldiklį įdėti indą plakimui ir mikserio antgalius. Iš šaldytuvo išimti sviestą, kad jis būtų kambario temperatūros.

Trupininis: Sumaišyti cukrų, vanilinį cukrų, miltus ir migdolų pudrą. Sudėti suminkštėjusį sviestą ir viską išplakti, kol gausis trupiniuota tešla. Tešlą ištiesti ant kepimo skardos ir kepti 10 minučių, kol tešla pagels.

Braškių putėsiai: Šaltame vandenyje 10 minučių pamirkyti želatiną. Braškes sutrinti ir sudėti cukrų. Gautą mišinį atvėsinti, o paskui sudėti nusausintą želatiną. Išmaišyti ir palaikyti.

Plakta grietinėlė: Iš šaldiklio išimti gerai atšaldytus indą plakimui ir mikserio antgalius. Grietinėlė turi būti labai šviežia. Grietinėlę supilti į indą ir tvirtai plakti sukamaisiais judesiais, kad į kremą patektų oro. Švelniai įmaišyti atšaldytą braškių tyrę, kad plakta grietinėlė nesukristų.

Pateikimas: Trupininį pagrindą sudėti į taures. Braškes supjaustyti plonais griežinėliais ir išdėlioti ant taurių sienelių. Pagal skonį įdėti putėsių ir ant viršaus uždėti trupininio sluoksnį.


Rašyti komentarą

Receptai
Apklausa
  • Ar reikalingas skaniausias.lt diskusijų forumas?

    Rezultatai

    Loading ... Loading ...
Paieška

Reklama



Lankytojai

 

Geriausi receptai