Receptai, patiekalai, kulinarija - Skaniausias.lt

Braškių šimtalapio receptas (šviežias arba keptas)

Raktažodžiai: , ,

12345 (Neįvertintas)
Loading ... Loading ...

Ingredientai:

Sluoksniuota tešla: 700 g sluoksniuotos tešlos arba 24 cm skersmens 3 apvalūs sluoksniuotos tešlos lakštai

Švieži putėsiai: 5 kiaušinio baltymai, 250 g cukraus pudros, 200 g prinokusių braškių, ½ citrinos sulčių.

Virti putėsiai: 5 kiaušinio baltymai, 250 g cukraus pudros, 200 g braškių, ½ stiklinės vandens, cukraus pudra.


Paruošimas:
Iškočioti sluoksniuotą tešlą iki 2-3 mm storio ir padalinti ją į 24 cm skersmens 3 apskritimus.

Subadyti tešlą šakute ir kepti orkaitėje ant sviestiniu popieriumi padengtos formos apie 15 min. 220°C temperatūroje.

Švieži putėsiai: Braškes nuplauti, nuimti kotelius ir sutrinti su šakute. Išplakti kiaušinio baltymus iki sniego baltumo su žiupsneliu druskos. Pamažu berti cukrų ir braškes ir nenustoti plakti, kad putėsiai nesukristų. Vėliau užpilti citrinos sultis, švelniai sumaišyti ir ištepti ant sluoksniuotos tešlos lakštų. Aštriu peiliu supjaustyti pyragą keturkampiais gabaliukais.

Virti putėsiai (laikyti 24 valandas): nedideliame puode užvirti vandens ir cukraus sirupą iki tirštos konsistencijos. Į sirupą sudėti sutrintas braškes ir plakti, kad putėsiai nesukristų. Ištepti putėsiais 3 sluoksniuotos tešlos lakštus, pabarstyti cukraus pudra ir supjaustyti pyragą kaip ir su šviežiais putėsiais.


Rašyti komentarą

Receptai
Apklausa
  • Ar reikalingas skaniausias.lt diskusijų forumas?

    Rezultatai

    Loading ... Loading ...
Paieška

Reklama



Lankytojai

 

Geriausi receptai