Naminis tinginys
Ingredientai:
Sausainiai, “Gaidelis”, pakeliai, 2 vienetai
Sviestas, 100 gramų
Kondensuotas pienas, skardinė, 1 vienetas
Kakava, 5 šaukštai
Gaminimas:
Sausainius sutrupiname giliame inde. Puode ištirpiname sviestą, supilame kondensuotą pieną bei suberiame kakavą (beriant maišyti) ir užviriname. Kad nesusidarytų gumuliukai, galima kakavą prieš tai išmaišyti nedideliame kiekyje pieno. Gautą masę užpilame ant sausainių ir gerai išmaišome. Tvirtu maišeliu formuojame norimo dydžio ir formos tinginį. Truputį atvėsus, dedame į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.
Nu jau Gaidelio sausainiai yra patys prasciausi. Visa tingini sugadintu tas slykstus ju skonis. Jau geriau Pasveikinimas. Ir geriau be kondensuoto pieno daryt, skaniau tikrai. Tik reikia truputi daugiau sviesto ir kakavos.
Na dėl sausainių gaidelis tai nieko jie negadina. O be kondensuoto pieno dar niekad nesu bandžiusi. Savaitgalį pamėginsiu kas gausis.
visai geri sausainiai o su kondensuotu pienu zymiai skaniau
Na pamėginau be kondencuoto pieno. Tikrai nieko gero nesigavo. Siūlau gaminti pagal šį receptą. Skanaus Visoms!
Sveiki,as tingini labai megstu,isbandziau ivairius variantus-pats geriausias receptas-600gr sausainiu,gerai visokie,ir gaideliai.1 ind.kondensuoto pieno,200 gr sviesto,3-4 saukstai kakavos.Skanaus…
Visad gaminu be kondensuoto sviesto ir skonis pasaka buna, daug kas priklauso ir nuo seimininkes rankos
o as darau vietoj kakavos dedu irisu saldainius ir gerai gaunasi. cia mociutes receptas
ir geriau laikosi ne taip istysta.