Receptai, patiekalai, kulinarija - Skaniausias.lt

Panna cotta

Raktažodžiai: , ,

12345 (Neįvertintas)
Loading ... Loading ...

Ingredientai:
Pienas, natūralus, 250 mililitrų
Grietinėlė, 36%, 250 mililitrų
Želatina, 7 šaukštai
Cukrus, 5 šaukštai
Vanilė, esensija, 5 lašai


Gaminimas:
Padažai:
Vyšnios šaldytos 150 g
Cukrus 60 g
Uogienių tirštiklis su pektinu 7-8 g
Tamsus šokoladas 50 g
Grietinėlė, 36% riebumo 15 g

Užverdame pieną su grietinėle, įberiame cukraus ir vanilės esencijos.
Gerai išmaišome.

Pasiruošiame želatiną. Ją išmirkę šaltame vandenyje kaitiname, kol ištirps grūdeliai.

Įmaišome želatiną į karštą pieno ir grietinėlės mišinį, supilstome į mums patinkančius indus.

Šaldome šaldytuve apie 4 valandas arba paliekame nakčiai.
Vyšnias sumaišome su cukrumi, paverdame ant nedidelės ugnies, kol ištirps cukrus ir tada supilame tirštiklį ir maišydami kaitiname apie 5 minutes. Atvėsiname.

Užverdame grietinėlę ir sumaišome su smulkintu šokoladu. Maišome, kol ištirps.

Pagamintą desertą įdedame į lėkštutę, prieš tai įmerkę indelį į šiltą vandenį, kad geriau išsiimtų.

Patiekiame su vyšnių uogiene arba šokolado padažu.

Skanaus.


Rašyti komentarą

Receptai
Apklausa
  • Ar reikalingas skaniausias.lt diskusijų forumas?

    Rezultatai

    Loading ... Loading ...
Paieška

Reklama



Lankytojai

 

Geriausi receptai