Pudingas iš morkų
Ingredientai:
Morkos, 500 gramų
Grietinėlė, 1.5 stiklinės
Cukrus, 6 šaukštai
Citrinų sultys, 4 šaukšteliai
Apelsinų sultys, 3 šaukštai
Sausainiai, džiūvesėliai, 250 gramų
Kiaušiniai, 5 vienetai
Sviestas, 4 šaukštai
Kvietiniai miltai, 1 šaukštas
Citrinos, žievelė, truputį
Gaminimas:
Morkos nuskutamos ir sutarkuojamos. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, tarkuotomis apelsinų, citrinų žievelėmis, sviestu ir plakama, kol pasidaro puri masė. Į ją sukrečiamos morkos, supilama grietinėlė, suberiami miltai, persijoti džiūvėsėliai, supilamos citrinų, apelsinų sultys, viskas išmaišoma. Per du kartus įmaišomi plakti kiaušinių baltymai. Masė sudedama į riebalais išteptą, džiūvėsėliais pabarstytą formą, uždengiama dangčiu ir verdama ant garų, kol sustandėja. Galima kepti ir orkaitėje.