Bulvėmis ir sūriu apkepti pjausniai
4 kiaulienos pjausniai
16 nedidelių bulvių
300 g fermentinio sūrio
2 česnakų skiltelės
saulėgražų aliejaus
žiupsnelis garstyčių
maltų juodųjų pipirų
maltų kvapiųjų pipirų
kmynų
druskos
Receptas:
Kiaulienos kepsnius kuo ploniau išmuškite, įtrinkite grūstais česnakais, garstyčiomis, pipirais, druska ir pusvalandį pamarinuokite. Bulves nulupkite, supjaustykite plonyčiais griežinėliais, perplaukite šaltu vandeniu ir gerai nuvarvinkite. Pasirinkite tokio dydžio kepimo formą, kad kepsniai uždengtų visą dugną. Ją ištepkite aliejumi ir sudėkite mėsą. Ant pjausnių lygiu sluoksniu dėkite bulvių, pabarstykite kmynais, druska. Ant viršaus krėskite rupiai tarkuoto sūrio. Formą šaukite į iki 180-200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10 minučių. Kai sūris parus, temperatūrą sumažinkite iki 150 laipsnių ir kepkite dar 20 minučių.
Skanaus!