Bulvės bekone su salotomis
750 g nedidelių bulvyčių
2 šaukštų kmynų
150 g bekono griežinėlių
1 gūželės salotų
200 g šviežių agurkų
400 g grietinėlės
Druskos, pipirų
2 šaukštų citrinos sulčių
1 ryšelio krapų
Receptas:
Bulves krupščiai nuplaukite, išvirkite su lupenomis, į vandenį įbėrusi kmynų. Nupilkite ir šiek tiek atvėsinkite. Kiekvieną bulvę apvyniokite bekono griežinėliu, apkepkite keptuvėje iš visų pusių, kad susidarytų traški plutelė. Salotų lapus tvarkingai suplėšykite. Agurkus nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Bulves išimkite iš keptuvės. Likusius riebalus supilkite į grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais ir citrinos sultimis. Krapus sukapokite. Pusę suberkite į padažą. Lėkštėse išdėliokite salotas, bulves ir agurkus, šiek tiek palaistykite padažu, pabarstykite krapais. Likusį padažą patiekite atskirai.
Skanaus!