Flamandiškos skumbrės
700 g skumbrių
6 svogūnai
2 šaukštai smulkintų peletrūnų
citrina
sviesto
žiupsnelis malto muskato
maltų pipirų
druskos
Garnyrui:
8 bulvės
100 g sviesto
šaukštas aliejaus
krapų
druskos
Receptas:
Skumbres išdarykite. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir sumaišykite su peletrūnais bei prieskoniais. Žuvis įtrinkite šiuo mišiniu, apšlakstykite citrinų sultimis ir kiekvieną atskirai įvyniokite į foliją. Bulves gerai nušveiskite, nusausinkite, ištepkite aliejumi ir pabarstykite druska. Į skardą sudėkite žuvis, bulves ir šaukite į vidutinio karštumo orkaitę. Kepkite 30 minučių. Tuomet ištraukite, žuvis padėkite šiltai, bulves kryžmai įpjaukite, įdėkite po gabalėlį sviesto, pabarstykite smulkintais krapais, pakepkite dar penkias minutes ir tiekite.
Skanaus!