Greitai paruošiamos bulvės
700 g virtų bulvių
200 g svogūnų
200 g virtos arba keptos mėsos
2 šaukštų aliejaus
2 kiaušinių
Druskos
Pipirų
Receptas:
Kietesnes bulves pjaustykite griežinėliais, minkštesnes – kubeliais. Nuluptą svogūną supjaustykite kubeliais, mėsą – plonais šiaudeliais. Bulves ant vidutinio stiprumo ugnies apkepkite, kol įgaus aukso spalvą. Suberkite supjaustytus svogūnus ir mėsą. Kepkite 5 min. dažnai pamaišant. Pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Apkeptas bulves ir mėsą užpilkite kiaušiniais, išplaktais su 4 šaukštais vandens, ir tol laikykite ant ugnies, kol kiaušiniai apkeps. Apibarstykite petražolėmis ir patiekite.
Patarimas: prie bulvių tinka lapinės salotos su aliejaus ir acto užpilu, pagardintu prieskoniniais žalumynais, arba su grietine. Pomidorai, rauginti agurkai.
Skanaus!