Kalakuto krūtinėlė su bruknių padažu
* 1 kg kalakuto krūtinėlės,
* 4 šaukštai bruknių,
* 2 raudonieji svogūnai,
* 2 česnako skiltelės,
* 3 šaukštai neriebios grietinės,
* 2 šaukštai brendžio,
* 4 šaukštai aliejaus,
* 1/2 šaukštelio čiobrelių,
* 1/2 šaukštelio raudonėlių,
* 1 gvazdikėlis
* 1/2 šaukštelio cukraus,
* Druskos.
Receptas :
Česnako skilteles susmulkinkite ir sumaišykite su 2 šaukštais smulkintų svogūnų ir žalumynais. Nuo kalakutokrūtinėlės nulupkite odą, mėsą nuplaukite
ir nusausinkite. Tada įtrinkite česnako , svogūno ir žalumynų mišiniu. Pridenkite ir marinuokite šaldytuve 2 valandas.Krūtinėlę apkepinkite įkaitintame aliejuje. Sudėkite likusius svogūnų gabaliukus ir dar pakepinkite, kol jie apskrus. Tada įpilkite 1/2 stiklines vandens, berkite druskos ir pusvalandį troškinkite.
Patroškinę dėkite gvazdikėlį, berkite bruknes, mėsą apliekite brendžiu ir troškinkite dar 10 min. Ištraukite gvazdikėlį, iš padažo išimkite mėsą, atvėsinkite ir supjaustikite riekelėmis. Padažą sumaišykite su grietine,berkite cukraus. Supjaustytą krūtinėlę perkelkite į lėkštę ir apipilkite padažu.
Skanaus !
Už receptą dėkojame Sandriukui.