Keptos pikantiškos krevetės
Raktažodžiai: Kalėdiniai patiekalai, krevetės, kūčių patiekalai, kūčių valgiai, paprika, patiekalų receptai, receptai, žuvies patiekalai
500 g šaldytų apvirtų krevečių
100 g sviesto
4-5 česnakų skiltelės
1 šaukštelis maltos saldžiosios paprikos
1/2 citrinos sultys
Receptas:
Šaldytas krevetes vienu sluoksniu berkite į sausą pakaitintą keptuvę, uždenkite ir kelias minutes šildykite ant vidutinės ugnies. Tuomet dangtį nukelkite, nupilkite skystį ir, vis pamaišydami, kepkite toliau. Kai iš keptuvės išgaruos visas skystis, dėkite sviestą ir maišydami kaitinkite dar kelias minutes. Tada pagardinkite grūstais česnakais, paprika, pakepkite dar minutę ir nukaiskite. Krevetes berkite į indą, kuriame tieksite, ir pašlakstykite citrinų sultimis.
Skanaus!
krevetés dazniausia uzpilamos al.aliejumi,nereik nupilt to skyscio pats isgaruoja.o kad butu astriau pabarstyt astriaja paprika,bent taip gaminam ispanijoj