Rūkyta menkė, troškinta su bulvėmis
Raktažodžiai: bulvės, bulvių patiekalai, Kalėdiniai patiekalai, Kepsniai ir antrieji, kūčių patiekalai, kūčių valgiai, menkė, patiekalų receptai, receptai, žuvies patiekalai
500 g rūkytos menkės
1 kg bulvių
2 svogūnų
Mažo gabaliuko sviesto
1 šaukšto aliejaus
2 šaukštų smulkintų petražolių
Receptas:
Nuskustas ir gerai nuplautas bulves supjaustykite griežinėliais, svogūnus – žiedeliais. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir kelias minutes kepkite svogūnus, po to sudėkite bulves ir dar pakepkite apie 5 min. Į keptuvę įpilkite 450 ml vandens, įberkite žiupsnelį pipirų, išmaišykite ir sudėkite nuluptą ir gabaliukais pjaustytą žuvį. Palaukite, kol užvirs vanduo, uždengite dangtį ir troškinkite apie 10 min. Iškepus sudėkite į lėkštes, pabarstykite petražolėmis ir patiekite į stalą.
Skanaus!