Starkis su bulvėmis ir grybų padažu
Raktažodžiai: bulvės, bulvių patiekalai, grybų patiekalai, Kalėdiniai patiekalai, kūčių patiekalai, kūčių valgiai, patiekalų receptai, receptai, starkis, voveraitės, žuvies patiekalai
500 g starkio filė
100 g sviesto
600 ml grietinės
400 g voveraičių
500 g bulvių
Druskos, pipirų
Aliejaus kepti
Petražolių papuošti
Receptas:
Nuplaukite žuvį, užberkite žiupsnelį druskos bei pipirų. Tuomet pakepinkite aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir bus iškepusi, išimkite, padėkite šaltai. Bulves nuskuskite, supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis, apskrudinkite keptuvėje, išimkite ir padėkite šiltai. Grybus išvirkite pasūdytame vandenyje, po to keletą minučių pakepinkite keptuvėje. Į keptuvę supilkite grietinę, įdėkite sviesto, įberkite druskos, pipirų, užvirinkite. Tada į lėkštę dėkite starko filė, paskrudintų bulvių, apliekite grybų padažu, papuoškite petražolėmis.
Skanaus!