Švilpikai su baltuoju padažu
Raktažodžiai: baltasis padažas, bulvės, bulvių patiekalai, patiekalų receptai, receptai, sūrio patiekalai, švilpikai
5 bulvių
2 kiaušinių
4 šaukštų bulvių krakmolo
Aitriųjų pipirų
Druskos
Aliejaus kepti
Padažui:
200 ml pieno
100 g fermentinio sūrio
1 šaukšto miltų
50 g sviesto
Receptas:
Virtas ataušusias bulves sutarkuokite burokine tarka, įmuškite kiaušinius, suberkite krakmolą, pagal skonį įdėkite druskos, aitriųjų pipirų ir suminkykite. Tešlą iškočiokite, suformuokite norimo dydžio švilpikus. Gautus švilpikų pusgaminius kepkite gerai įkaitintame aliejuje keptuvėje arba gruzdintuvėje, kol paruduos. Padažui ištirpinkite miltus, supilkite pieną. Padažui pradėjus tirštėti, sudėkite sūrį ir paskaninkite prieskoniais.
Skanaus!