Vištiena su daržovėmis ir vaisiais
600 g vištienos filė
2 šaukštai aliejaus
žalia saldžioji paprika
raudona saldžioji paprika
druskos
maltų pipirų
Padažui reikės:
150 g konservuotų ananasų su sultimis
svogūnas
morka
2 šaukštai vyno acto
2 šaukštai medaus
šaukštas citrinų sulčių
2 šaukštai pomidorų padažo
2 šaukšteliai krakmolo
Receptas:
Vištieną supjaustykite juostelėmis, įtrinkite druska, pipirais ir apkepkite su aliejumi. Tada perkelkite į troškintuvą.
Padažui morką supjaustykite šiaudeliais, svogūną susmulkinkite. Pakepinkite daržoves keptuvėje, kurioje kepė vištiena. Ananasus supjaustykite gabaliukais, o jų sultis sumaišykite su actu, medumi, citrinų sultimis ir pomidorų padažu. Viską pilkite į keptuvę ir užvirkite. Baigdami virti, supilkite su šlakeliu šalto vandens išmaišytą krakmolą.
Į troškintuvą su vištiena berkite susmulkintas paprikas, pilkite paruoštą padažą ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių.
Gero apetito!
Už receptą dėkojame Ernestai.