Vištiena tešloje
400 g vištienos filė
1 šaukšto vištienos prieskonių
Aliejaus kepti
Tešlai:
4 kiaušinių
200 g grietinėlės
4 šaukštų miltų
Baltųjų pipirų, druskos
Garnyrui:
1 cukinijos
1 paprikos
1 baklažano
1 šaukšto sviesto kepti
Padažui:
4 šaukštų majonezo
4 šaukštelių smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio
Skiltelės česnako
Žiupsnelio smulkiai pjaustytų krapų
Receptas:
Česnaką sutrinkite ir gerai išmaišykite su padažui skirtais produktais. Vištieną supjaustykite šiaudeliais, įtrinkite prieskoniais ir apie 1 val. palaikykite šaldytuve. Dubenėlyje kiaušinius išplakite su grietinėle, persijotais miltais, pagardinkite druska bei pipirais. Keptuvėje ar gruzdintuvėje įkaitinkite aliejų ir dėkite tešloje pamirkytus vištienos gabalėlius. Garnyrui skirtas daržoves supjaustykite: cukiniją ir baklažaną griežinėliais, o papriką, išėmę sėklas, juostelėmis. Daržoves pakepinkite svieste ir patiekite kartu su vištiena.
Skanaus!