Žuvų maltinukai su varške
Raktažodžiai: Kepsniai ir antrieji, patiekalų receptai, pieno patiekalai, receptai, varškė, varškės patiekalai, žuvies patiekalai, žuvų filė
600 g žuvų filė
200 g varškės
2 kiaušiniai
3-4 šaukštai manų kruopų
svogūnas
miltų
aliejaus kepti
maltų pipirų
druskos
Troškinti:
100 ml grietinėlės
2 kubeliai žuvų sultinio
svogūnas
2 laurų lapeliai
druskos
maltų pipirų
Receptas:
Žuvų filė sumalkite su svogūnu, įmuškite kiaušinius, berkite manų kruopas, sudėkite varškę, gardinkite pipirais, druska. Viską gerai išmaišykite ir darykite maltinukus. Juos apvoliokite miltuose ir apkepkite su aliejumi ant kaitrios ugnies.
Apkeptus maltinius dėkite į puodą, užpilkite karštu sultiniu, sudėkite pjaustytą svogūną, gardinkite laurų lapeliais, druska, pipirais ir troškinkite ant silpnos ugnies apie pusvalandį. Galiausiai supilkite grietinėlę ir po kelių minučių nukaiskite.
Skanaus!