Receptai, patiekalai, kulinarija - Skaniausias.lt

Rauginti pomidorai su garstyčiomis

12345 (Neįvertintas)
Loading ... Loading ...

Ingredientai:
Pomidorai, 5 kilogramai
Vanduo, 5 litrai
Cukrus, 1 stiklinė
Druska, 0.5 stiklinės
Lauras, 7 vienetai
Kvapieji pipirai, 0.5 šaukštelio
Garstyčios, 50 gramų

Gaminimas:
Naudosime ne visai prinokusius, kietus pomidorus. Juos gerai nuplauname ir sudedame, puodą, perdedant juodųjų serbentų lapais. Dugną taip pat išklojame juodųjų serbentų lapais.
Sūrymas paruošiamas taip: 5 l vandens naudosime 1 stiklinę cukraus, pusę stiklinės druskos, 7 lauro lapai, pusę arbatinio šaukštelio kvapiųjų ir karčiųjų pipirų grūdelių. Viską viriname, ataušiname ir įberiame pakelį (50 g) sausų garstyčių, pamaišome ir leidžiame nusistovėti. Kai sūrymas pasidaro skaidrus, gelsvokas, galima juo užpilti pomidorus. Iš viršaus kaip visada uždengiame švariu audiniu ir prislegiame.


Rašyti komentarą

Receptai
Apklausa
  • Ar reikalingas skaniausias.lt diskusijų forumas?

    Rezultatai

    Loading ... Loading ...
Paieška

Reklama



Lankytojai

 

Geriausi receptai