Avižinių dribsnių košė
Raktažodžiai: anglijos virtuvė, išvirti, košės, miltų ir kruopų receptai, receptai vegetarams, tyrės
Ingredientai:
Avižiniai dribsniai, 4 šaukštai
Grietinėlė, truputį
Cukrus, truputį
Žalumynai (įvairūs), truputį
Gaminimas:
Avižiniai dribsniai supilami į pasūdytą vandenį ir užvirinami. Jei norima, įberiama prieskoninių žalumynų. Kai dribsniai suminkštėja, košė išverčiama į pašildytą lėkštę, apipilama grietine arba kondensuotu pienu ir apibarstoma cukrumi.
Po avižinių dribsnių košės anglai per pusryčius valgo kiaušinienę su kumpiu arba su nelabai riebiais lašiniukais. Po kiaušinienės paprastai paduodama apkepintų baltos duonos riekelių su apelsinų džemu.