Bavariškojo braškių kremo receptas
Ingredientai:
500 g braškių, 350 g cukraus, 2 stiklinės vandens, 4 želatinos lapeliai, 400 g plaktos grietinėlės, 10 braškių papuošimui.
Paruošimas:
Išplakti braškes iki vientisos masės. Inde paruošti sirupą sumaišant vandenį ir cukrų, sudėti želatinos lapelius (prieš tai 10 minučių pamirkius šaltame vandenyje ir nusausinus), maišant užvirti, bet nevirinti. Sumaišyti sirupą su braškių tyre. Užvirinti ir maišyti kol mišinys bus vientisos masės. Tyrę atšaldyti, vėliau supilti į nedidelį indą ir valandai padėti į šaldytuvą. Kai mišinys sutirštėja, išimti indą iš šaldytuvo ir pamažu sudėti 250 gramų plaktos grietinėlės. Supilti mišinį į drėgną formą ir įdėti ją į šaldytuvą. Išimti formą iš šaldytuvo, panardinti į šiltą vandenį ir išversti į lėkštę. Papuošti su likusiais 150 gramų plaktos grietinėlės ir keliomis skiltelėmis braškių.