Cukinijų kompotas su svarainiais
Ingredientai:
Cukinija, 1 kilogramas
Svarainiai, 250 gramų
Cukrus, 4450 gramų
Vanduo, 600 mililitrų
Gvazdikėliai, 2 vienetai
Citrinos, žievelė, 1 vienetas
Citrinos rūgštis, 1 gramas
Gaminimas:
Cukinijas nulupti, pašalinti sėklas ir supjaustyti kubeliais. Paruoštas cukinijas mirkyti 80 C pasaldintame ir parūgštintame vandenyje 5 – 6 min. Svarainius supjaustyti plonomis skiltelėmis ir išimti sėklas. Cukinijas ir svarainius sluoksniais dėti į pasterizavimui paruoštus stiklainius ir užpilti sirupu iš cukraus, vandens, gvazdikėlių, citrinos žievelės, citrinos rūgšties. Sirupui vartoti vandenį, kuriame buvo mirkytos cukinijos.