Žaliasis padažas bulvėms
Ingredientai:
Svogūnai,
laiškai,
1 šaukštas Petražolės,
smulkintos,
1 šaukštas Krapai,
smulkinti,
1 šaukštas Peletrūnas (kietis),
1 šaukštas Jogurtas,
200 mililitrų Majonezas,
truputį Cukrus,
truputį Juodieji pipirai,
truputį Druska,
truputį Garstyčių padažas,
pagal skonį Kiaušiniai,
6 vienetai Gaminimas:
Visi prieskoniniai žalumynai smulkiai supjaustomi ir užpilami jogurtu, sumaišytu su grietine ar majonezu. Kietai virti kiaušiniai (kiekvienai porcijai po 1—2) pertrinami per sietą, sumaišomi su padažu, pagardinami cukrum, pipirais, druska ir garstyčiomis. Prieš patiekiant, padažas palaikomas šaltai, po to paduodamas prie karštų virtų bulvių (bulvės į jį dažomos). Be kiaušinių paruoštas žaliasis padažas paduodamas ir prie virtos mėsos.