Alaus tešlos pyragėliai su šonine ir grikiais
stiklinė alaus
2 stiklinės miltų
2 kiaušiniai
2 šaukštai aliejaus
Druskos
Įdarui:
200 g rūkytos šoninės
stiklinė grikių
svogūnas
2 šaukštai sviesto
aliejaus
maltų pipirų
druskos
Receptas:
Grikius nuplauti, nuvarvinti ir paskrudinti sausoje keptuvėje. Kruopas berkite į puodą, užpilkite dviem stiklinėmis vandens, pasūdykite ir virkite ant silpnos ugnies 15 minučių. Tuomet nukaiskite ir dar pusvalandį
pašutinkite uždengtame puode. Svogūną susmulkinkite, šoninę supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su
sviestu. Suberkite svogūnus ir kepkite dar 5 minutes. Nukaistą padažą gardinkite prieskoniais, sumaišykite su grikiais. Gaminkite tešlą. Miltus nusijokite su žiupsneliu druskos, liekite alų ir išmaišykite. Atskirai su tryniais sumaišykite du šaukštus aliejaus ir įminkykite į tešlą. Iki standžių putų išplakite baltymus, juos taip pat įminkykite į tešlą. Ji turi išeiti gana kieta. Gabalą suvoliokite į ritinį ir padalykite į 8-10 dalių. Kiekvieną išplokite į paplotėlį, dėkite įdaro, kraštus užlenkite ir susukite virvele. Pyragėlius kepkite įkaitintame aliejuje po 3-3,5 minutės iš visų pusių. Labai skanu su raugintų kopūstų, burokėlių sriuba arba sultiniu.
Skanaus!