Receptai, patiekalai, kulinarija - Skaniausias.lt

Alaus tešlos pyragėliai su šonine ir grikiais

12345 (Balsų: 1, Vidutiniškai: 5.00 iš 5)
Loading ... Loading ...

Tešlai: alaus teslos pyrageliai su sonine ir grikiais

stiklinė alaus
2 stiklinės miltų
2 kiaušiniai
2 šaukštai aliejaus
Druskos

Įdarui:

200 g rūkytos šoninės
stiklinė grikių
svogūnas
2 šaukštai sviesto
aliejaus
maltų pipirų
druskos

Receptas:

Grikius nuplauti, nuvarvinti ir paskrudinti sausoje keptuvėje. Kruopas berkite į puodą, užpilkite dviem stiklinėmis vandens, pasūdykite ir virkite ant silpnos ugnies 15 minučių. Tuomet nukaiskite ir dar pusvalandį
pašutinkite uždengtame puode. Svogūną susmulkinkite, šoninę supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su
sviestu. Suberkite svogūnus ir kepkite dar 5 minutes. Nukaistą padažą gardinkite prieskoniais, sumaišykite su grikiais. Gaminkite tešlą. Miltus nusijokite su žiupsneliu druskos, liekite alų ir išmaišykite. Atskirai su tryniais sumaišykite du šaukštus aliejaus ir įminkykite į tešlą. Iki standžių putų išplakite baltymus, juos taip pat įminkykite į tešlą. Ji turi išeiti gana kieta. Gabalą suvoliokite į ritinį ir padalykite į 8-10 dalių. Kiekvieną išplokite į paplotėlį, dėkite įdaro, kraštus užlenkite ir susukite virvele. Pyragėlius kepkite įkaitintame aliejuje po 3-3,5 minutės iš visų pusių. Labai skanu su raugintų kopūstų, burokėlių sriuba arba sultiniu.

Skanaus!


Rašyti komentarą

Receptai
Apklausa
  • Ar reikalingas skaniausias.lt diskusijų forumas?

    Rezultatai

    Loading ... Loading ...
Paieška

Reklama



Lankytojai

 

Geriausi receptai