Receptai, patiekalai, kulinarija - Skaniausias.lt

Graikiškas vyniotinis su brinza

12345 (Balsų: 2, Vidutiniškai: 4.00 iš 5)
Loading ... Loading ...

Patiekalui pagaminti reikės: graikiskas vyniotinis su brinza

500 g sluoksniuotos tešlos
800 g maltos mėsos
2 svogūnai
kiaušinis
kiaušinio trynys
200 g brinzos
2 šaukštai smulkintų
petražolių ir kalendrų
50 g sviesto
pomidoras
50 g parmezano
maltų pipirų
druskos


Receptas:

Tešlą iškočiokite į ploną lakštą, sutepkite lydytu sviestu, suvyniokite į ritinėlį, įsukite į kepimo popierių ir valandą palaikykite šaldytuve. Svogūnus susmulkinkite ir patroškinkite, kol gabalėliai taps skaidrūs. Po truputį įtrupinkite maltą mėsą, nuolat maišydami apskrudinkite. Tuomet nukaiskite, į mėsą muškite kiaušinį, berkite tarkuotą brinzą, smulkintus žalumynus, gardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite. Tešlą išvyniokite, ant jos paskleiskite įdarą ir vėl susukite ritinį. Jo kraštelį patepkite plaktu tryniu ir gerai priklijuokite. Vyniotinį dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, viršų aptepkite plaktu tryniu, šaukite į
karštą orkaitę ir kepkite 20 minučių. Pomidorą supjaustykite griežinėliais, išdėliokite ant vyniotinio, Viršų
pabarstykite tarkuotu parmezanu, grąžinkite į orkaitę ir kepkite dar 10 minučių.

Skanaus!


Rašyti komentarą

Receptai
Apklausa
  • Ar reikalingas skaniausias.lt diskusijų forumas?

    Rezultatai

    Loading ... Loading ...
Paieška

Reklama



Lankytojai

 

Geriausi receptai