Grybų pyragas
500 g bemielės sluoksniuotos tešlos
500 g šviežių arba
šaldytų grybų
500 g morkų
didelis svogūnas
miltų
100 g krapų
100 ml grietinėlės
kiaušinio trynys
20 ml aliejaus
maltų pipirų
druskos
Receptas:
Grybus apvirkite sūdytame vandenyje, nukoškite ir susmulkinkite. Morkas 15 minučių pavirkite, ataušinkite, nulupkite ir sutarkuokite rupia tarka. Svogūną sukapokite, patroškinkite su aliejumi, kol gabalėliai nuskaidrės. Tada keptuvėn krėskite sūdytą ir pipirais pagardintą grybų bei morkų mišinį. Maišydami pakepkite, skaninkite smulkintais krapais, galiausiai apliekite grietinėle ir dar kelias minutes patroškinkite. Įdarą ataušinkite. Tešlą padalykite pusiau. Vieną dalį iš abiejų pusių iškočiokite plonai, kitą – tik šiek tiek.Šį lakštą skersai įpjaukite dviejų pirštų pločio juostomis, palikite neįpjaustytus tik centimetro pločio kraštus. Visą lakštą dar subadykite šakute. Plonai iškočiotą lakštą tieskite į miltais pabarstytą skardą, sukrėskite ir paskleiskite įdarą, kad liktų maždaug centimetro pločio kraštai. Pyragą apklokite subadytu tešlos lakštu, kraštus užlankstykite ir gerai užspauskite. Viršų aptepkite plaktu kiaušinio tryniu. Pyragą šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių , ir kepkite 20-30 minučių, kol gražiai pageltonuos.
Skanaus!