Imbieriniai sausainiai
1 v.š. malto imbiero
1 a.š. muskato
1 a.š. maltų gvazdikėlių
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis sodos (nugęsinau su actu, nors nubeždžionautame recepte to nebuvo minima)
1 šaukštelis druskos (patartina gerai ištirpinti šaukšte vandens)
1 stiklinė sviesto
6 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė medaus (taip pat pakaitinti kol pasidarys skystas)
2 kiaušiniai
žiupsnelis vanilinio cukraus
Receptas:
Pakelį sviesto (200g.) ir 4 šaukštus (su kaupu) medaus sudėjau į dubenį ir viską pakaitinau mikrobangėje. Į skystą medaus ir sviesto masę supyliau cukrų ir žiupsnelį druskos. Išmaišius į pravėsusią tešlą įmušiau kiaušinius bei sudėjau visus prieskonius. Įpyliau nugęsintą sodą su actu bei miltus. Užminkiau tešlą. Ji turi būti ne per kieta. Pusvalandžiui įkišau į šaldytuvą kad sustingtų, o tada jau kočiojam… formuojam… ir kepam ~15 min. 200oC orkaitėje.
P.S. Labai skanūs sausainiai. Visi namai pakvimpa Kalėdomis. Juos patartina laikyti sandariame, sausame inde. Ilgai negenda. Prieš šias Kalėdas kepiau net 3 kartus ir visada greitai sprogdavo