Receptai, patiekalai, kulinarija - Skaniausias.lt

Lašišų pyragas

12345 (Balsų: 3, Vidutiniškai: 3.67 iš 5)
Loading ... Loading ...

Pyragui reikės:lasisu-pyragas-receptai

400 g šaldytos sluoksniuotos tešlos
1 kg lašišų
2 kiaušinių baltymų
300 ml grietinėlės
Druskos
Maltų pipirų
Citrinų sulčių
5 savojos kopūstų lapai
Kiaušinio trinys
2 šaukštai garstyčių
Krapų
Sviesto skardai


Garnyrui:

3 svogūnai
200 ml grietinėlės
3 šaukštai sviesto
200 g moliūgo
Prieskonių

Receptas:

Lašišas išdarinėkite, išimkite kaulus. Prastesnę papilvės kraštelių ir uodegos mėsą nupjaukite ir sumalkite.
Baltymus ir grietinėlę išplakite iki standumo ir atsargiai sumaišykite su maltomis žuvimis ir garstyčiomis. Pasūdykite ir padėkite į šaltą vietą.
Filė gabalėlius perpjaukite išilgai, apšlakstykite citrinų sultimis, gardinkite druska, šviežiais maltais pipirais.
Atšaldytą tešlą iškočiokite (dalį pasilikite puošti), ant pusės jo ploto dėkite nuplikytus ir nuvarvintus kopūstų lapus, dalį lašišų faršo, dalį filė gabalėlių, ant jų – vėl faršo. Užbarstykite kapotais krapais ir kraukite likusius filė gabaliukus bei krėskite likusį faršą. Viską užtieskite laisva tešlos lakšto puse, ir užspauskite kraštus, patepkite trynio plakiniu, puoškite iš tešlos išpjautais lapeliais. Dėkite pyragą ant sviestu pateptos skardos ir šaukite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol gražiai pagels.
Garnyrui pakepinkite svieste smulkintus svogūnus, pilkite grietinėlę, berkite kubeliais supjaustytą moliūgą, gardinkite prieskoniais ir troškinkite. Galite pridėti smulkintų savojos kopūstų lapų.
Dar karštą pyragą supjaustykite riekelėmis ir tiekite su paruoštomis daržovėmis.

Skanaus!

Už receptą dėkojame Jūratėlei.


Rašyti komentarą

Receptai
Apklausa
  • Ar reikalingas skaniausias.lt diskusijų forumas?

    Rezultatai

    Loading ... Loading ...
Paieška

Reklama



Lankytojai

 

Geriausi receptai