Morkų tortas
Raktažodžiai: daržovių receptai, Desertai, kepiniai, medus, morkos, morkų patiekalai, pyragai, pyragų receptai, tortai, tortų receptai
200 g morkų
100 g medaus
90 g manų kruopų
50 g džiuvėsėlių
100 g miltinio cukraus
5 kiaušiniai
1/2 citrinos
50 g lazdynų riešutų
Receptas:
Morkas smulkiai sutarkuokite ir sumaišykite su medumi, cukrumi, tryniais, smulkintais riešutais ir citrinonos sultimis. Baltymus atskirai išplakite ir įmaišykite į tešlą. Berkite manų kruopas, džiuvėsėlius ir viską gerai išmaišykite. Tešlą krėskite į riebalais išteptą skardą, šaukite į orkaitę ir iškepkite. Gatavą paplotį perpjaukite į tris dalis ir kiekvieną aptepkite uogiene ar mėgstamu kremu.
Skanaus!