Receptai, patiekalai, kulinarija - Skaniausias.lt

Purios mielinės tešlos pyragas su kopūstais

12345 (Balsų: 7, Vidutiniškai: 4.00 iš 5)
Loading ... Loading ...

Tešlai:  purios mielines teslos pyragas su kopustais

300-400 g miltų
stiklinė pieno
kiaušinis
4 šaukštai aliejaus
10 g sausų mielių
2 šaukštai cukraus
Druskos


Įdarui:

300 g šviežių arba raugintų kopūstų
3 kiaušiniai
svogūnas
žiupsnelis kmynų
saulėgražų aliejaus
Aptepimui:


pieno
kiaušinis

Receptas:

Pieną pašildykite iki 38 laipsnių, įpilkite aliejaus, berkite cukrų, druskos. Gerai išmaišykite, sudėkite mieles, įmuškite kiaušinį. Po truputį berkite nusijotus miltus ir gerai maišykite, kol tešla bus grietinės tirštumo. Indą uždenkite rankšluoščiu ir leiskite tešlai pakilti. Kopūstus bei svogūną susmulkinkite ir patroškinkite su aliejumi, kol suminkštės. Kiaušinius kietai išvirkite ir sukapokite. Ataušintą troškinį sumaišykite su kiaušiniais, pagardinkite plikytais kmynais. Į kepimo formą aukštais kraštais dėkite pusę tešlos, aliejumi išteptomis rankomis ją užstumkite ant kraštų, išlyginkite paviršių. Paskleiskite įdarą. Viršų užklokite iš likusios tešlos išminkytu lakštu, kraštelius užspauskite. Viršų ištepkite kiaušinio ir pieno plakiniu, subadykite mediniu pagaliuku. Pyragą šaukite į įkaitintą 50 laipsnių orkaitę ir pakildinkite. Tuomet temperatūrą padidinkite iki 210 laipsnių ir kepkite 20-30 minučių, kol gražiai parus. Pyragą praaušinkite orkaitėje ir tiekite. Taip paruošta tešla bus itin minkšta ir puri.

Skanaus!


Rašyti komentarą

Receptai
Apklausa
  • Ar reikalingas skaniausias.lt diskusijų forumas?

    Rezultatai

    Loading ... Loading ...
Paieška

Reklama



Lankytojai

 

Geriausi receptai