Pyragaičiai su džemu
Pyragaičiams pagaminti reikės:
450 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
175 g margarino
125 g cukraus
Druskos
Tarkuotos citrinos žievelės
2 kiaušinių
1 šaukšto citrinų sulčių
Įdarui:
1 stiklinės mėgstamo džemo ar uogienės
4 šaukštų grietinės
1 kiaušinio
1 šaukšto krakmolo
3 šaukštų miltų
1 šaukštelio razinų
Receptas:
Į indą persijokite miltus, suberkite cukrų, kepimo miltelius, gabaliukais pjaustytą margariną. Tešlą sutrinkite šakute, įmaišykite išplaktus kieušinius, supilkite sultis ir gerai permaišykite. Tešlą iškočiokite 0,7 cm storio, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą su krašteliu ir pašaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę. Kepkite apie 20 minučių. Paruoškite įdarą: uogienę išmaišykite su 2 šaukštais grietinės, šaukštu miltų ir tiek pat krakmolo. Kitame indelyje išsukite 2 šaukštus grietinės su 2 šaukštais miltų. Ant ne iki galo iškepusio pagrindo sukrėskite paruoštą uogienę ir padekoruokite ją grietinės mase. Kepinį dėkite atgal į orkaitę ir kepkite apie 40 minučių.
Skanaus!