Pyragas su rūkyta lašiša ir padažu
1 kg bulvių
4 kiaušinių
200 g grietinės
2 šaukštų miltų
1 šaukšto kapotų petražolių
Druskos, pipirų
30 g sviesto
Krapų
150 g riebios grietinės
250 g varškės
8 griežinėlių lašišos
Receptas:
Bulves nuskuskite, sutarkuokite stambia tarka, sumaišykite su grietine, miltais ir petražolėmis, įberkite druskos ir pipirų. Kepimo formą patepkite riebalais, sudėkite bulvių masę ir išlyginkite. Ant viršaus išdėliokite sviesto gabaliukus. Pašaukite į 220 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite apie 40 min. Krapus sukapokite, sumaišykite su grietine ir varške, įberkite druskos ir pipirų. Bulvių pyragą supjaustykite gabalais, išdėliokite lėkštėje kartu su lašišos griežinėliais ir padažu. Papuoškite žalumynais.
Skanaus!