Pyragas su upėtakiais ir ryžiais
500 g sluoksniuotos mielinės
tešlos
300 g upėtakių filė
100 g ryžių
ryšelis svogūnų laiškų
3 kiaušiniai
šaukštas alyvuogių aliejaus
ryšelis krapų
miltų
1/2 citrinos sultys
maltos saldžiosios paprikos
maltų baltųjų pipirų
druskos
kiaušinis(aptepti)
Receptas:
Ryžius biriai išvirkite ir ataušinkite, kiaušinius kietai išvirkite ir susmulkinkite. Žuvis pašlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite prieskoniais ir pusvalandį pamarinuokite. Tuomet iškepkite su aliejumi, ataušinkite ir
sutrinkite šakute. Svogūnų laiškus ir krapus susmulkinkite. Sumaišykite žuvis, ryžius, kiaušinius ir žalumynus.
Tešlą padalykite į dvi nelygias dalis ir plonai iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Į aliejumi išteptą skardą tieskite didesnį lakštą, ant jo paskleiskite įdarą, užklokite mažesniu lakštu. Kraštus užspauskite,
likučius nupjaukite, iš jų padarykite puošinių. Viršų aptepkite kiaušinio plakiniu, pyragą šaukite į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepkite 30 minučių.
Skanaus!