Sūrio ir svogūnų pyragas
Raktažodžiai: daržovių receptai, miltiniai patiekalai, patiekalų receptai, pyragai, receptai, sūrio patiekalai, sūrio pyragas, svogūnai
125 g lydyto sviesto
200 ml majonezo
šaukštelis kepimo miltelių
400 g miltų
riebalų
įdarui:
6 svogūnai
300 g fermentinio sūrio
sezamų sėklų
šaukštas aliejaus
maltų pipirų
druskos
Receptas:
Sviestą sumaišykite su majonezu ir kepimo milteliais, po truputį berkite nusijotus miltus ir minkykite, kad išeitų vidutinio kietumo tešla. Ją klokite į riebalais išteptą kepimo formą, pirštais apspaudykite kraštus.
Svogūnus susmulkinkite, patroškinkite su aliejumi, kol nuskaidrės, gardinkite druska, pipirais ir ataušinkite. Sūrį sutarkuokite rupia tarka ir sumaišykite su svogūnais. Įdarą krėskite ant tešlos, pabarstykite sezamų sėklomis ir šaukite į karštą orkaitę. Kepkite 15 minučių.
Skanaus!