Tunų tortas
12 riekių forminės duonos
skardinė tunų konservų savose sultyse
150 g fermentinio sūrio
2 kiaušiniai
Padažui:
300 g šviežių agurkų
2 pomidorai
150 ml grietinės
150 g majonezo
2 šaukštai smulkintų krapų
1/2 šaukštelio druskos
1/2 citrinos sultys
5 g želatinos
Receptas:
Duoną supjaustykite kubeliais. Kiaušinius kietai išvirkite, susmulkinkite ir sumaišykite su tunais. Ruoškite padažą. Želatiną išbrinkinkite ir ištirpinkite. Grietinę sumaišykite su majonezu, citrinų sultimis, druska, krapais ir želatina. Padažą sumaišykite su agurkų ir pomidorų kubeliais. Ant formos dugno krėskite tarkuotą sūrį, pilkite tris šaukštus padažo. Tada sluoksniuokite duonos kubelius, kiaušinių ir tunų mišinį, vėl duoną, krėskite šiek tiek padažo, vėl duonos kubelių. Formą dvi valandas palaikykite neuždengtą, tada uždenkite ir šaldytuve laikykite tris valandas, kol visiškai sustings. Galima papuošti smulkintomis petražolėmis.
Skanaus!