Vyšnių pyragas su avižinių dribsnių kepurėle
Raktažodžiai: avižiniai dribsniai, Desertai, pyragai, pyrago receptas, pyragų receptai, vaisių receptai, vyšnių pyragas
200 g miltų
200 g sviesto
75 g avižinių dribsnių
1 l konservuotų vyšnių
100 g cukraus
Receptas:
Konservuotas vyšnias nusunkite, sumaišykite su ketvirtadaliu cukraus ir berkite į kepimo formą. Likusį cukrų sumaišykite su dribsniais ir nusijotais miltais. Sviestą palaikykite šiltai, supjaustykite kubeliais ir išminkykite su miltų bei dribsnių mišiniu, kad neliktų trupinių. Tešlos sluoksniu užklokite vyšnias. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol kepurėlė dailiai parus. Skanu su plikytu kremu.
Skanaus!