Šokoladinis keksas
Ingredientai:
Cukrus, 0.5 stiklinės
Sviestas, 0.25 stiklinės
Kiaušiniai, 1 vienetas
Romas, 1 šaukštas
Grietinė, 1 stiklinė
Kvietiniai miltai, 0.5 stiklinės
Kepimo milteliai, 1 šaukštelis
Soda, 0.5 šaukštelio
Druska, 0.5 šaukštelio
Kakava, 2 šaukštai
Šokoladas, juodasis, gabaliukai, 0.5 stiklinės
Gaminimas:
Orkaitę įkaitinti iki 190º C. Pasiruošti keksiukų formelių.
Dubenyje sumaišyti cukrų, sviestą, kiaušinį, grietinę ir romą. Gerai išplakti iki vientisos masės. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius, sodą ir druską. Atsargiai įmaišyti į grietinės masę. Įmaišyti šokolado gabaliukus. Sudėti tešlą į paruoštas formeles. Kepti 20 – 25 min.
Iškeptus keksiukus aplieti karštu šokoladu.