Triufeliai
Ingredientai:
Kiaušiniai, virti, 4 vienetai
Margarinas, 200 gramų
Kvietiniai miltai, 300 gramų
Soda, 1 šaukštelis
Grietinė, 1 šaukštas
Cukraus pudra, 2 šaukštai
Gaminimas:
Į miltus sutarkuojame margariną, kiaušinių trynius, sudedame cukraus pudrą ir gerai ištriname. Supilame grietinę, išmaišytą su soda ir išminkome tešlą. Formuojame triufelius ir kepame kol paruduos, apie 30 min.
Glajui:
2 stiklinės cukraus
100 g sviesto
8 šaukštai pieno
3-4 šaukštai kakavos
Keletas vaflių (apvoliojimui)
Glajui cukrų, pieną, sviestą, kakavą pakaitinam iki virimo. Triufelius pamirkom glajuje ir apvoliojam trintuose vaflių trupiniuose.