Cukinijų mišrainė su paprikomis ir pupelėmis
Nedidelė cukinija
2 paprikos
50 g rūkytos kiaulienos šoninės
125 ml jautienos sultinio
ryšelis salotų lapų
ankštinių pupelių
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
česnako skiltelė
2 šaukštai obuolių acto
2 riekelės baltos duonos
maltų pipirų
druskos
Receptas:
Pupelių ankštis nuplaukite, perpjaukite pusiau ir išvirkite truputį pasūdytame vandenyje. Tada jas perliekite šaltu vandeniu ir palikite nuvarvėti. Salotas nuplaukite, išvalytas paprikas supjaustykite juostelėmis. Cukiniją perpjaukite pusiau ir suraikykite pusgriežiniais. Duonos riekeles supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su pora šaukštų aliejaus. Apskrudusius gabalėlius pabarstykite kapotais česnakais, išmaišykite ir išgriebkite. Į keptuvę dėkite nedideliais kubeliais sukapotą šoninę,truputį pakepkite ir išgriebkite. Į tą pačią keptuvę supilkite sultinį, actą, įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų. Į padažą dėkite cukinijas, paprikas ir pavirkite, kol daržovės suminkštės. Į lėkštes pirmiausia klokite salotų lapų, berkite pupelių ankščių, cukinijų
ir paprikų. Pabarstykite šonine ir duona, apšlakstykite likusiu padažu ir tiekite.
Skanaus!