Salotos su kumpiu ir gražgarstėmis
750 g bulvių
1 svogūno
125 ml sultinio iš kubelių
1 citrinos
½ ryšelio gražgarsčių
300 g kumpio
2 šaukštų vyno acto
2 šaukštų aliejaus
150 g natūralaus jogurto
150 g grietinėlės
2 šaukštų lukštentų saulėgrąžų
Receptas:
Bulves isvirkite. Svogūną supjaustykite kubeliais. Sultinį užvirinkite, suberkite svogūnus ir pavirkite 5 min. bulves nulupkite, supjaustykite skiltelėmis. Sultinį su svogūnais užpilkite ant bulvių ir palaikykite uždengę 30 min. Išspauskite citrinos sultis. Gražgarstes suplėšykite. Kumpį supjaustykite kubeliais. Sumaišykite actą, aliejų, jogurtą ir grietinėlę, įberkite druskos, pipirų. Saulėgrąžas apkepinkite sausoje keptuvėje. Marinatą sumaišykite su bulvėmis, gražgarstėmis, kumpiu, įberkite druskos, pipirų, apibarstykite saulėgrąžomis.
Skanaus!