Bulvių sriuba su saldžiosiomis paprikomis
500 g bulvių
1 l mėsos sultinio iš kubelių
1 saldžiosios paprikos
100 g šoninės
1 svogūno
2 parukytų dešrelių
Druskos, pipirų
1 šaukšto aliejaus
Petražolių
Paskrudintų batono riekelių
Receptas:
Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais ir virkite sultinyje 20 min. Papriką, šoninę ir svogūną supjaustykite plonomis juostelėmis. Šoninę apkepkite, susidariusiuose riebaluose apkepkite papriką ir svogūną. Dešreles supjaustykite gabaliukais, apkepkite 2 min. su svogūnais ir paprika. Petražolės šaknį sukapokite. Bulves kartu su sultiniu sumalkite elektriniu smulkintuvu į tyrę. Sudėkite šoninę, apkeptas daržoves ir dešreles. Viską užkaitinkite, įberkite druskos, pipirų, pabarstykite petražolėmis. Skanu su paskrudintomis batono riekelėmis.
Skanaus!