Receptai, patiekalai, kulinarija - Skaniausias.lt

Dilgėlių sriuba

12345 (Neįvertintas)
Loading ... Loading ...

Ingredientai:
Dilgėlės, jaunos, 500 gramų
Rūgštynės, 100 gramų
Druska, pagal skonį
Juodieji pipirai, pagal skonį
Kiaušiniai, 1 vienetas
Cukrus, pagal skonį
Sultinys, kubelis, 1 vienetas

Gaminimas:
Dilgėles (geriausia tik lapus) užpilti verdančiu vandeniu (arba pavirinti) ir palaikyti 15 min. (pjaustyti nereikia). Į vandenį sudėti sultinį, pjaustytas bulves, labai smulkiai kapotą kiaušinį, prieskonius ir virti ant silpnos ugnies kol bulvės suminkštės. Pačiam gale sudėkite plautas, smulkintas rūgštynes (be kotelių) ir dilgėles. Kai kurios šeimininkės, kad sriuba būtų sotesnė į ją deda ir perlinių kruopų.
Šią sriubą galima virti ir su kitais lapais (burokėlių, runkelių).


Rašyti komentarą

Receptai
Apklausa
  • Ar reikalingas skaniausias.lt diskusijų forumas?

    Rezultatai

    Loading ... Loading ...
Paieška

Reklama



Lankytojai

 

Geriausi receptai