Vokiška bulvienė
Raktažodžiai: bulvių patiekalai, daržovių receptai, kiaulienos patiekalai, receptai su mėsa, Sriubos
Kiaulienos kauliukų
2-3 pieniškų dešrelių
4-5 bulvių
2 morkų
1 svogūno
3 salierų kotų
1 šaukšto kmynų
Druskos, kvapiųjų pipirų
Grietinės
Receptas:
Į du litrus vandens sudėkite kiaulienos kauliukus, užvirinkite, nugraibykite putas. Bulves ir svogūną supjaustykite į keturias dalis, morkas ir salierų kotus – griežinėliais ir sudėkite į sultinį. Įberkite druskos, įdėkite keletą kvapiųjų pipirų, kmynų. Virkite, kol suminkštės daržovės. Išvirus išimkite kaulus. Daržoves sultinyje sutrinkite. Pieniškas dešreles supjaustykite griežinėliais, sudėkite į sriubą ir dar pavirkite apie 3 min. Pagardinkite grietine.
Skanaus!