Vyniotiniai sumuštinukai
Sumuštiniams pagaminti reikės:
3 ploni lavašai
200 g fermentinio sūrio
skardinė konservuotų žuvų aliejuje
3 kiaušiniai
4 česnakų skiltelės
majonezo
petražolių
krapų
Receptas:
Kiaušinius kietai išvirkite, nulupkite ir susmulkinkite. Konservus nusunkite ir sutrinkite šakute. Sūrį sutarkuokite rupia tarka. Žalumynus sukapokite, česnakus sugrūskite.. Majonezą gerai išmaišykite su česnakais bei žalumynais, mišiniu ištepkite lavašus. Vieną lakštą tolygiai apibarstykite tarkuotu sūriu, ant jo majonezu ištepta puse dėkite antrą lakštą. Viršų aptepkite majonezo padažu ir trintais konservais. Apteptąja puse dėkite trečią lavašą, tepkite majonezu, apibarstykite smulkintais kiaušiniais. Visus sluoksnius susukite į ritinėlį, lengvai paslėkite ir pusvalandį palaikykite šaldytuve. Atšaldytą vyniotinį supjaustykite pusantro centimetro riekutėmis, jas tiekite papuoštas žalumynais.
Skanaus!