Receptai, patiekalai, kulinarija - Skaniausias.lt

Befstrogenas (unikalus receptas)

12345 (Balsų: 7, Vidutiniškai: 4.43 iš 5)
Loading ... Loading ...

Ingredientai:
Jautiena, filė, 150 gramų
Svogūnai, 50 gramų
Sviestas, lydytas, 10 gramų
Kvietiniai miltai, 10 gramų

Gaminimas:
Lietuvoje jau senai niekas nebemoka gaminti tikro Beef a la Stroganoff (jautiena pagal Stroganovą), todėl ir dedu tikrą autentišką befstrogeno receptą, kuris buvo gaminamas Kaune Nikolajevskij prospekt (dabar Laisvės alėja) esančiame XIX amžiuje „Metropolio“ restorane rusų okupacijos laikais, tarpukario Lietuvoje, vokiečių okupacijos, netgi sovietiniais laikais, o mūsų dienomis Kauno valdininkai garsųjį „Metropolio“ restoraną sunaikino, jo vietoje leisdami „verslininkams“ įrengti piceriją.

Viena porcija.

Padažui reikia:
• 10 g lydyto sviesto
• 10 g kvietinių miltų
• 50 g jautienos sultinio
• 50 g naminės grietinės
• 5 g garstyčių
• 10 g pomidorų padažo
• 3,5 g druskos
• 4 g maltų juodųjų pipirų
• 2 g kapotų petražolių

Garnyrui reikia:
150 g bulvių fri
100 g rauginto (bet jokiu būdu ne marinuoto) agurko

Iš anksto pagamintas befstrogenas netenka tikrojo savo skonio ir aromato, todėl net restoranuose, kavinėse tikras befstrogenas gaminamas tik po to, kai jį užsako klientas. Jei Jums restorane atneš užsakytą befstrogeną po 10-15 minučių, tai tokio patiekalo neimkite, nes tai bus ne befstrogenas, o iš anksto pagamintas ir pašildytas niekalas.

Jautienos filė reikia supjaustyti išilgai 5 – 6 cm x 1 cm gabalais. Lengvai juos pamušti ir supjaustyti 2 cm x 0,5 cm piršteliais. Svogūnus supjaustyti kubeliais ir apkepinti 10 g lydyto sviesto, kol suminkštės, tada ant svogūnų sudėti 10 g miltų pavoliotus jautienos gabalėlius (jautiena neturi liestis su keptuve). Kepti ant kaitrios ugnies keletą minučių, kol mėsos gabalėliai pradės blizgėti ir tuoj nuimti bei sudėti į metalinį ar stiklinį dubenėlį, nes ilgiau kepant mėsa pradeda kietėti.
Padažui keptuvėje 10 g lydyto sviesto apkepinti 10 g miltų, atskiesti jautienos sultiniu, pridėti naminės grietinės, garstyčių, pomidorų tyrės (pastos), užvirinti ir užpilti ant mėsos, pagardinti druska ir maltais juodaisiais pipirais. Dubenėlį uždengti folija, kišti į įkaitintą orkaitę ir troškinti 15 min. 120 laipsnių temperatūroje. Patiekti befstrogeną tame pačiame dubenėlyje, padėtame ant lėkštės su šaukštu, befstrogeną užbarstyti smulkiai kapotomis petražolėmis. Atskiroje lėkštėje duoti 150 g bulvių fri ir 100g rauginto (bet jokiu būdu ne marinuoto) agurko. Porą šimtų metų autentiškas befstrogenas būdavo patiekiamas su bulvių koše.


"Befstrogenas (unikalus receptas)" Komentarai

  1. Receptas rašo:

    mm seni geri laikai Metropolis, o receptas iš ties geras.

  2. As rašo:

    patiekalas nuostabus, tik vat bulvytes free garnyrui skamba ne kaip… kur dingo autentiskumas garnyro meniu?

Rašyti komentarą

Receptai
Apklausa
  • Ar reikalingas skaniausias.lt diskusijų forumas?

    Rezultatai

    Loading ... Loading ...
Paieška

Reklama



Lankytojai

 

Geriausi receptai