Receptai, patiekalai, kulinarija - Skaniausias.lt

Graikiška žuvies filė

12345 (Neįvertintas)
Loading ... Loading ...

Ingredientai:
Žuvis, filė, 500 gramų
Citrinų sultys, 2 šaukštai
Aliejus, 2 šaukštai
Svogūnai, 1 vienetas
Česnakai, skiltelė, 1 vienetas
Baltas vynas, 100 gramų
Žalumynai (įvairūs), 2 šaukštai
Agurkai, 250 gramų
Pomidorai, 250 gramų
Paprika, 2 vienetai
Druska, pagal skonį
Juodieji pipirai, truputį

Gaminimas:
Žuvies filė apšlakstoma citrinos sultimis ir pasūdoma. Į keptuvę įpilama pusė nurodyto aliejaus, jame apkepinami smulkiai supjaustyti svogūnai ir sukapoti česnakai, vėliau sudedama žuvis. Ji apliejama vynu, apibarstoma prieskoniniais žalumynais, uždengiama dangčiu ir 10—15 min. patroškinama. Ankštinis saldusis pipiras supjaustomas plonais žiedais ir apkepinamas likusiame aliejuje, po 16 min. sudedamos nulupto agurko skiltelės, o dar po 5 min.— pomidorų puselės. Viskas pasūdoma ir pabarstoma pipirais. Išsitroškinusios daržovės sukrečiamos ant žuvies, indas uždengiamas dangčiu, ir viskas dar 5 min. patroškinama. Paduodama karštas, su batonu arba bulvėmis.


Rašyti komentarą

Receptai
Apklausa
  • Ar reikalingas skaniausias.lt diskusijų forumas?

    Rezultatai

    Loading ... Loading ...
Paieška

Reklama



Lankytojai

 

Geriausi receptai