Jautienos troškinys su porais ir pomidorais
500 g jautienos
150 g vynuoginių pomidorų
2 nedideli porai
60 ml daržovių sultinio
svogūnas
česnako skiltelė
50 ml raudonojo vyno
4 šaukštai aliejaus
šaukštas bulvių krakmolo
rozmarino šakelė
maltų pipirų
druskos
Receptas:
Porus nuplaukite, suraikykite griežinėliais, dvi minutes pavirkite sūdytame vandenyje, tada perliekite šaltu vandeniu. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir iškepkite su aliejumi. Pačirškinkite smulkintą svogūną, česnaką ir rozmarinus. Dėkite pomidorus, apie dvi minutes pakaitinkite ir išgriebkite. Į keptuvę pilkite daržovių sultinį, vyną ir penkias minutes virkite. Bulvių krakmolą išmaišykite su šlakeliu vandens ir liekite į keptuvę. Įberkite žiupsnelį druskos, pipirų. Į padažą sudėkite mėsą su pomidorais. Porus truputį pakepinkite. Troškinį tiekite su prancūziškuoju batonu.
Skanaus!