Receptai, patiekalai, kulinarija - Skaniausias.lt

Karpis, šutintas aluje

12345 (Neįvertintas)
Loading ... Loading ...

Ingredientai:
Karpis, 1 kilogramas
Alus, 1.5 stiklinės
Actas, atskiestas, 3%, 1 stiklinė
Razinos, 1 sauja
Citrinos, žievelė, tarkuota, 1 vienetas
Gvazdikėliai, 3 vienetai
Kvietiniai miltai, 4 šaukštai
Džiūvėsėliai, 1 stiklinė
Kvapieji pipirai, 6 vienetai
Juodieji pipirai, 6 vienetai
Druska, truputį

Gaminimas:
Išvalytas karpis supjaustomas gabalais, pasūdomas, pabarstomas miltais, pipirais, užpilamas atskiestu actu ir pusvalandį palaikomas šaltai. Į puode pakaitintą alų sudedamas sviestas ir jam ištirpus, sudedama žuvis su actu bei prieskoniais, suberiami džiūvėsėliai, uždengiama ir kaitinama 30—40 min. Baigiant šutinti, suberiamos razinos, tarkuota citrinos žievelė. Žuvį tinka valgyti ir karštą, ir šaltą.


Rašyti komentarą

Receptai
Apklausa
  • Ar reikalingas skaniausias.lt diskusijų forumas?

    Rezultatai

    Loading ... Loading ...
Paieška

Reklama



Lankytojai

 

Geriausi receptai