Vištienos troškinys
2 vištų krūtinėlių filė
indelis konservuotų ananasų
česnako galvutė
2 saldžiosios paprikos
2 šaukštai pomidorų padažo
50 ml neriebios grietinėlės
alyvuogių aliejaus
citrinų sulčių
žiupsnelis maltų kmynų
žiupsnelis raudonėlių
stiklinė ryžių
žirnelių
konservuotų kukurūzų
druskos
Receptas:
Vištų krūtinėles supjaustykite plonomis juostelėmis, apšlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite raudonėliais, kmynais, druska ir 10-15 minučių pamarinuokite. Paprikas supjaustykite kubeliais, česnakus susmulkinkite, ananasus, žirnelius ir kukurūzus nusunkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir gerai apskrudinkite vištieną. Išgriebtą mėsą padėkite šiltai, o į keptuvėje likusius riebalus berkite daržoves. Maišydami kepkite jas ant kaitrios ugnies, kol gražiai apskrus, tuomet ugnį sumažinkite, pilkite ananasų sultis, krėskite pomidorų padažą, grąžinkite vištieną ir troškinkite dar 5 minutes. Tada pilkite grietinėlę, išmaišykite, dar dvi minutes pakaitinkite ir nukaiskite. Ryžius išvirkite sūdytame vandenyje, nukoškite, sumaišykite su troškiniu, grąžinkite į karštą puodą, uždenkite ir palaikykite 10 minučių.
Skanaus!